Отборът на Интер победи Верона с 1:0 в мач от 18-ия кръг

...
Отборът на Интер победи Верона с 1:0 в мач от 18-ия кръг
Коментари Харесай

Интер се изравни с Ювентус след минимален успех срещу Верона

Отборът на Интер победи Верона с  1:0  в мач от 18-ия кръг на Серия А. Още преди да изминат три минути игра, Лаутаро Мартинес изведе Интер напред в резултата. Това бе и единсвеното попадение в срещата.

С тези три точки, " нерадзурите " настигнаха третия в класирането - Ювентус. И двата тима имат по 37 точки след 18 мача. Верона пък е на 19-то място в таблицата, с едвам 9 точки.

Още в 3-ата минута Интер поведе в резултата. Топката попадна в краката на Лаутаро Мартинес, който я прати във вратата на Верона с левия крайник. До ситуацията се стигна, откакто няколко опита за изстрели от страна на " нерадзурите " бяха блокирани. Никой обаче не съумя да спре удара на аржентинеца - 1:0.

Нападателят на Интер не бе надалеч от това да вкара втория си гол още преди да са минали 10 минути от мача. Един Джеко се опита да изведе Лаутаро Мартинес, който обаче бе изпреварен до топката от бранител на гостите, който чисто го спря. 

Верона въобще не преклони глава пред отбора от Милано, а стартира да пресира и да търси отговор на попадението, което получи.

В 29-ата минута Верона заплаши вратата на домакините с центриране, което бе изчистено от Един Джеко. Последва корнер, от който гостите обаче също не се възползваха по най-хубавия метод. 

Минута по-късно Исак Хиен от състава на Верона бе напът да сбърка съдбовно с връщането си обратно към стража Лоренцо Монтипо, който обаче съумя да стигне до топката преди Лаутаро Мартинес. Именно аржентинецът опита изстрел от далечна отдалеченост секунди по-късно, откакто Интер още веднъж завоюва топката. 

В 38-ата минута Иван Илич си завоюва доста пространство с добър пробив в половината на " нерадзурите ". След това той опита извеждащ пас, който обаче бе прекомерно мощен и стигна до ръцете на Онана. Вратарят на Интер улови умерено. 

Две минути по-късно Димарко от състава на Симоне Индзаги проби отляво и пусна пас към Един Джеко, който бе безусловно самичък. Джеко реши да стреля с едно допиране и го направи доста разочароващо, пращайки топката високо над вратата. В 41-ата минута пък Интер бе покрай второто попадение, откакто Мхитарян нахлу с самостоятелен рейт в пеналтерията на Верона и стреля, а топката мина на сантиметри от гредата на Монтипо. Ситуацията даже бе прегледана с ВАР за евентуална дузпа поради игра с ръка на бранител от гостите. Наказателен удар обаче не бе отсъден.

Al riposo in vantaggio
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР